Fiets van de Zaak

Per 1 januari 2015 valt het fietsplan binnen de werkkostenregeling voor alle werkgevers in Nederland (WKR). Binnen de WKR kunnen werkgevers hun personeelsleden tot 1,2% van de brutoloonsom gebruik laten maken van een aantal onbelaste vergoedingen en verstrekkingen. De aanschaf van de fiets (en ook de fietsverzekering en de waardecoupons) vallen binnen deze vrije ruimte. Werkgevers bepalen zelf de hoogte van het aanschafbedrag van de fiets, wie voor een ‘fiets van de zaak in aanmerking komt en hoe vaak een deelnemer mag meedoen.


1) U betaalt uw fiets direct aan Krijnen Rijwielen. U kunt de factuur daarna bij uw werkgever indienen.

Via deze procedure kunt u de fiets tegen de laagste prijs aanschaffen. U profiteert optimaal van de gunstige prijsstelling. De fiscus betaalt mee.

2) U koopt een fiets bij Krijnen Rijwielen en de werkgever betaalt deze rechtstreeks aan Krijnen Rijwielen.

Ook in dit geval krijgt u de laagste prijs. Na betaling door de werkgever kunt u de fiets afhalen.Uiteraard geldt ook hier het fiscale voordeel.


3) Uw werkgever heeft een overeenk
omst afgesloten met één van de onderstaande tussenpersonen:
Nationale Fiets Projecten www.nationalefietsprojecten.nl en Bedrijfsfietsen Nederland. www.bedrijfsfietsennederland.nl
Krijnen Rijwielen werkt met bovengenoemde intermediairs samen. Via deze tussenpersonen betaald u bij Krijnen Rijwielen de adviesprijs in plaats van de lagere “krijnenprijs”. Reden hiervoor is de kosten die het intermediair inhoudt voor de bemiddeling.


Geldige fietsbonnen van Nationale Fietsprojecten zijn welkom voor alle aan te schaffen accessoires en te betalen reparaties. Fietsbonnen kunnen niet worden gebruikt in combinatie met speciale aanbiedingen.

 

Aan de genoemde informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Uitgebreide informatie via www.belastingdienst.nl